Wat te doen?

 

Hoe te komen?

 

Paulhaguet

 

Restaurants

 

Tarieven

 

Plattegrond

 

Gastenpagina

 

Links

 

 

 

CAMPING LA FRIDIERE
6 Route d’Esfacy
43230 PAULHAGUET

(T) 0033 4 71 76 65 54

 

email:

info@campingfr.nl

 

GPS: lat=45.199 lon=3.520

 

 

 


Kastelen...

 

Kastelen:

Achthonderd jaar lang van de 12de tot de 19de eeuw hebben de Auvergnaten hun kastelen gebouwd, aangepast en herbouwd. Vestingen bovenop rotsachtige bergspitsen,  kasteeltjes in de bergen van de Cantal of vredige landhuizen in het wallandschap van Bourbon, al deze bouwwerken illustreren het het roemrijke verleden van de provincie.
In de 13de eeuw worden overal in de Auvergne vestingwerken gebouwd. Het zijn de hertogen van Bourbon en de graven van Polignac of Mercooeur die hieraan debet zijn. Enkele overgebleven getuigen van deze oorlogszuchtige periode zijn bijvoorbeeld Cháteaugay met de verrassende vierkante donjon, het kasteel Dauphin in Pontgibaud en het fort van Billy,  of dat van Auzers. Busséol, in Livradois-Forez, is een van de oudste kastelen in de streek. Chouvigny, wat lange tijd eigendom was van de familie La Fayette, is een schoolvoorbeeld van militaire architectuur. De revolutionaire markies werd geboren op het kasteel van Chavaniac-Lafayette, waar aan de hand van een aantal decors zijn leven wordt weergegeven.

 

Domerat

Het geluid van zwaarden, de hamer van de smit of de echo van de troubadours?

La Fayette

Kasteel van Le marquis de Lafayette is te vinden op 15 min fietsen vanaf de camping.

U kunt de talrijke kastelen in de Auvergne ook bezoeken aan de hand van de Route Historique des Chateaux d’Auvergne. Onderverdeeld in 6 routes waarvan één speciaal gericht op de kastelen van Livradois-Forez!

 

Wat te doen? - Hoe te komen? - Paulhaquet - Restaurants - Tarieven - Gastenpagina - Makelaar - Index