Wat te doen?

 

Hoe te komen?

 

Paulhaguet

 

Restaurants

 

Plattegrond

 

Gastenpagina

 

info camping

 

Links

 

Tarieven 2019

 

 

CAMPING LA FRIDIERE
6 Route d’Esfacy
43230 PAULHAGUET

 

Tèl.  0033 631424701

 

 

email klik op link:

Camping

 

 

 

GPS: lat=45.199 lon=3.520

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RETOUR:   NL   FR   GB    D

 


 

Een woord van de gastheer..

 

 

Beste mensen,


Seizoen 2019 is begonnen. Ik kijk er naar uit mijn trouwe gasten terug te zien en nieuwe gasten te mogen ontvangen. Onze vriend Mudy die jaren als vrijwilliger meedraaide heeft zich terug getrokken van de camping en is terug naar Zanzibar..Tja aan alles komt een eind. We zullen hem missen. Dit nieuwe seizoen vol nieuwe energie begonnen, de moestuin staat er prachtig bij en de bar hebben anders ingericht. Zo ook het restaurant.
Daarnaast zal er weer veel en origineel gekookt worden  Ik hoop dat jullie er deze zomer weer veel van mogen genieten.
Inmiddels hebben zich alweer nieuwe vrijwilligers gemeld en ben vol vertrouwen dat we weer alles in huis hebben wat gezelligheid en warmte zal uitstralen.


Jullie weten of zullen ontdekken ; deze prachtige plek hier is niet zomaar een camping,
wij proberen iedereen welkom te laten voelen en trachten met zorgzaamheid en respect jullie allemaal een prettige vakantie te bezorgen.

Voor de tour liefhebbers is het van de zomer ook weer genieten. Die komt hier vlakbij langs.
Op 14 Juli de nationale feestdag van Frankrijk.

We zien elkaar gauw
Goede reis.

Martin.
 

http://www.zoover.nl/frankrijk/auvergne/paulhaguet/la-fridiere/camping/informatie

 

http://www.vakantiereiswijzer.nl/vakantie/reactie_plaats/13596/

http://www.campingmening.nl/meningen.php?cid=14226

 

http://www.allecampingsinfrankrijk.nl/camping.php?id=64740

 

Voor diegene die deze site nog niet kennen,

Hieronder staan wat beoordelingen over de camping en er staan verschillende anekdotes : goudkoorts in Paulhaguet, de man met het losse stuur,'t tisch nut wör en helemaal onderaan, kipnapping.
 en binnenkort de nieuwe "de baas z'n neus heeft altijd gelijk ".
Allemaal verhaaltjes die te maken hebben met gebeurtenissen op de camping.

 

Goudkoorts epidemie in PAULHAGUET

 

 

 

Anekdote over onze "meester Evert de goud-zoeker"

 

Evert, “de goudzoeker” kwam na enige eerder gevoerde email correspondentie naar “onze” camping “la fridière” in Paulhaguet zijn geluk zoeken. Mijn omschrijvende woorden van de Haute loire en deze Gallo-Romaanse-streek hadden hem de koorts doen stijgen. Vele nog niet ontdekte schatten ,gouden munten, koperen ketels lagen slechts op hem te wachten.
Dan nog maar te zwijgen over de goudklompen die in “la Senouire” het riviertje wat langs de camping stroomt, bijna boven kwamen drijven als ze niet topzwaar waren geweest.

Hij had zijn camper nog maar net geïnstalleerd en begon gelijk zijn materialen klaar te maken. Beladen met meerdere metaal detectoren,pikhouwelen en een heuse pionierschep ging hij op pad.
Lopend over het terrein van de camping vroegen vragende ogen van mede kampeerders “ Mogen wij mee?? De groep werd steeds groter .Ze zouden hem wel even helpen. De nog te vinden buit werd al lopend verdeeld door zijn adviseurs die zich al gelijk de titel aandeelhouders gingen aanmeten.
Was te verwachten in deze tijd van dalende bonussen, inkorten van pensioenen en de prijsstijgingen.
Iedereen wil wel een extraatje. Risico factor laag en investering nul dus pure winst ,wie wil daar nou niet van mee profiteren.

Na drie uur kwam het hele peloton luid discuterend terug op de camping.
Geen gouden munten maar een metalen roestige dikke ring met een doorsnee van 30 cm was de oorzaak.

Evert kwam naar mij toe met de woorden. “ Ik word gek van al die lui. Bij ieder piepje van mijn detector doken ze als vliegen op een hoop verse stront op de plek van de zogenaamde schatkist.
Binnen mum van tijd werd er weer een krater gegraven, (nou daar zal de boer blij mee zijn dacht ik ondertussen)
De plek van het piepje moet je met geduld en veel beleid, desnoods met een theelepeltje onderzoeken”. Hij zuchtte wat en sloot af met de woorden:. nou ja in ieder geval weet ik dat dit klere ding werkt heb er tenslotte ook 800 euries voor neergelegd.

Duidelijk geïrriteerd liep hij terug naar zijn camper terwijl “de aandeelhouders” triomfantelijk de ronde deden met deze al minstens twee eeuwen oude slaven-nekring die ongetwijfeld nog de troonslede van Cleopatra getrokken hadden over de pas aangelegde wegen van Julius Caesar.
Wat het waard was ?? ja eh vooral veel historische waarde natuurlijk,maar wie weet! De archeoloog- aandeelhouders konden er van alles uit op maken. Hoe groot de drager was, misschien zelfs waar hij vandaan kwam. Ze gingen hem eerst maar eens schoonschuren dan kwamen de initialen vanzelf wel te voorschijn.

Ik hield het gewoon op een binnenring van een karrenwiel,volgens mij heeft de boer hem vorig jaar verloren toen hij zijn oude houten wielen naar de stortplaats bracht.
Nou ja ik laat ze maar in de waan, toch een leuk verhaal om mee naar huis te nemen op het eind van hun vakantie.

 Pffffff  troonslede Cleopatra, om je rot te lachen, dat mens is hier toch nooit geweest !.


………………………………....OF TOCH ?????

 Ik ga toch maar even kijken of de initialen te voorschijn komen. Brrrrr ik geloof dat ik ook koorts krijg.
__________________________________________________________________________________________________________

( ook terug te lezen in de KCK uitgave Maart 2013 )

 

 

 

Natuurlijk gaan we ook wel eens mee met kampeerders om een dagje op de rivier de Allier te genieten.
Op een kwartiertje afstand kunnen er kano's gehuurd worden.
 

Voor jong en oud !!

 

beoordelingen:

 

Die kunnen jullie lezen en kwijt op volgende internet pagina's

 

http://www.vakantiereiswijzer.nl/vakantie/reactie_plaats/13596/

http://www.campingmening.nl/meningen.php?cid=14226

 

http://www.allecampingsinfrankrijk.nl/camping.php?id=64740

 

http://www.zoover.nl/frankrijk/auvergne/paulhaguet/la-fridiere/camping/informatie

 

 
 • September 2017
  de Nederlandse beheerders van La Fridière, doen er alles aan het hun gasten naar de zin te maken. Onder het motto alles mag, niets moet, organiseren zij bijvoorbeeld een intieme bbq en muziekavonden en ze bakken ook met liefde patat of een top-pizza voor je. Blijf je liever lekker bij je eigen tent of caravan: prima, maar wie contact wil zoeken met mede-kampeerders, wordt daar door Martin op een niet-dwingende manier toe gestimuleerd. De camping zelf is op en top in orde met ruime plekken in een parkachtige setting. Ook perfect voor de camperaar. We hadden het weer mee, maar ook als dat wat tegenvalt is het goed toeven in Paulhaguet.


  22aug.2016
  La Fridiere is een mooie camping in een schitterende omgeving. Dit deel van de Auvergne is zeer de moeite waard. Het naburige dorp, Paulhaguet is op 5 minuten loopafstand. De camping, gelegen aan een riviertje, beschikt over een uitgebreid en brandschoon sanitair, een gezellige ruimte om gezamenlijk heerlijk te eten en muziek te luisteren of actief mee te doen. Neem vooral je instrument mee als je hier naartoe komt; alle voorzieningen zijn aanwezig. Wil je fietsen, wandelen, vissen of de mooie streek bekijken? Kan hier allemaal.

  Het beheer is top, Martin, en ook Mudy doen het geweldig

 

26-08-2014 Per toeval op deze camping terecht gekomen waren op doorreis naar het Zuiden. Vanaf de ontvangst een goed gevoel besloten daarom 14 dagen te blijven.Mede door Martin, Inge en de behulpzame Mudy die ons de prachtige omgeving heeft laten zien zijn het uiteindelijk 4 weken geworden. De spontane muziekavonden voor en door campinggasten waren super gezellig.En niet te vergeten de wijnproeverij BBQ en het uitstapje naar de Bierbrouwerij waren zeer geslaagd.Door de grote plaatsen, parkachtige indeling en rust komen wij hier graag nog eens terug Martin en Inge bedankt en tot ziens
 

 

6-08-2014 Een heerlijke camping. We zijn al een aantal malen hier geweest, en blijven voorlopig ook wel terugkomen. Bij binnenkomst valt onmiddellijk op dat het een prachtige camping is, met zeer ruime plekken waar altijd wel schaduw is te vinden, of anders zon, desgewenst.
Behalve de ruime plekken is ook de gezelligheid van de beheerders, Martin en Inge, te noemen en te roemen. Niets is te veel, altijd behulpzaam en men heeft veel te bieden.op het gebied van eten, drinken, ijs, georganiseerde kanotochten en nog veel meer. De omgeving is mooi, groen en schoon en er is voor iedereen wat te doen. In het dorp bevinden zich winkels voor de eerste levensbehoeften en binnen een kwartier zijn er grote supermarkten te vinden.
Voor kinderen is er voldoende te doen, maar het is gelukkig geen pretpark. Voor zoekers van rust, ruimte en groen een absolute aanrader!
 

29/07/2013 Martin, Inge en kids zijn in staat om om naast het goed beheren van de camping, de gasten een echt vakantie gevoel te geven!
Ontspannen sfeer, gezelligheid en lekker eten!!
Leuk was het om tijdens het eten andere camping gasten te ontmoeten, die aanschoven aan de grote eet tafels.
Ook het door Martin georganiseerde uitje, was erg geslaagd! (kano varen met picknick)
Voor ons zeker een camping om nog eens terug te komen!

Kortom een aanrader! 

 

18/08/2013 Leuke en eenvoudige camping met beperkt aantal plaatsen. Wij vonden dat heerlijk, hoeft voor ons niet te massaal te zijn. Rustige omgeving gelegen aan een beek net buiten het dorp. Via de beheerder kon je iedere morgen vers brood bestellen. De camping heeft geen restaurant maar je kunt wel onder een overkapping een zeer betaalbare 3-gangen diner compleet met wijn en koffie nuttigen die door de beheerder en zijn team worden bereidt. Maaltijden waren altijd lekker. Aansluitend kan er tot in de kleine uurtjes nog lekker door geborreld worden wat telkens een gezellige gebeurtenis is geweest.
De Nederlandse beheerder die al lange tijd in Frankrijk woont is met zijn vriendelijke team zeer behulpzaam bij alles wat je maar kan bedenken. Sanitair ziet er naar Nederlandse maatstaven goed uit en wordt met zeer grote regelmaat schoongemaakt. Om de camping heen ligt een prachtige, bergachtige natuur met mooie vergezichten. Ook zijn er leuke oude plaatsen waar oudheden zijn te bezichtigen. 

 

18-9-2012Camping La Fridière*** in Paulhaguet was voor ons een aangename verrassing, een zeer ruim opgezet terrein met een verzorgde kleinschalige camping daarop, een mix van zon en schaduw, geen passen en meten maar volop ruimte voor tent en/ of caravan.

Ook voor de kinderen was er ruimte in overvloed, we hebben ons geen moment zorgen om hen en hun veiligheid gemaakt, de camping ligt mooi besloten en heeft verschillende speelvelden met diverse spel en speelmogelijkheden, toch heeft de camping slechts ongeveer 45 plaatsen...en natuurlijk niet te vergeten het beekje dat langs de camping loopt, avontuur genoeg....De camping beschikt over gratis WiFi.

Paulhaquet is een vriendelijk dorpje op loopafstand, bakker, pinnen, tanken, pharmacie en supermarkt, het is er allemaal.....daarnaast is de omgeving schitterend en verveeld niet snel...
We hebben louter positieve ervaringen met deze camping en zijn nederlandse beheerder, een aanrader !
Fred, Sonja, Eva en Douwe. 

 

1-8-2012Een geweldige camping. Wij zijn er voor rustig en lekker op onszelf. De plekken aan de rivier hebben ''het mooiste uitzicht van Europa''. Schaduw en zon: zoek maar uit waar je zin in hebt. Paulhaguet is een heerlijk ''leeg''dorp: bakker, slager, biologisch supermarktje, press (voor de dagelijkse krant: vraag de eigenaar en je hebt een soort abonnement op je favoriete nederlandse krant), wijnwinkel en een plein met een mooi terras. De omgeving: hele mooie dagtochten te maken; zowel te voet, op de fiets (race of elektrisch ivm heuvels en hellingen), en met auto naar Prades, of hoogvlakte Chezallier, (route van de drie watervallen) en Puy de Dome. Ten slotte is het overal in Auvergne aangenaam stil. Eigenlijk moest ik dit moois dus allemaal niet schrijven. Veel plezier!

 

15-8-2012We hebben een geweldige vakantie gehad en zijn nog lang niet uitgekeken.
Hebben heerlijk weer gehad s'nachts heerlijk koel zodat je lekker kunt slapen.
Voor iedereen is hier wat te doen en winkels dicht in de buurt.
Ondanks dat de omgeving zo mooi is weinig toeristen te vinden.
In de buurt is een mooi vulkaangebied waar je kunt wandelen.
Laat je eens verrassen door de schoonheid van het landschap en de rust en weidsheid.

 

 

M. Kickken schrijft op: 16.08.11
jaar: 2011 | hoogseizoen
 
 • algemeen
  8/10
  8
 • omgeving
  9/10
  9
 • sanitair
  9/10
  9
 • plaatsen
  9/10
  9
 • prijs/kwaliteit
  9/10
  9
Mijn man en ik besloten in juli 2011 naar de Auvergne te gaan en we kwamen terecht in Paulhaguet, gevonden in de kleine camping gids van de ANWB. We waren van plan om ongeveer 1 week te blijven. Het werden uiteindelijk 2 weken, zo goed beviel ons de camping.
De sfeer is er zeer relaxed en heel rustig, de plaatsen erg ruim en gelegen rondom open plekken. Het sanitair is modern en wordt goed schoongehouden. Geregeld kun je mee eten bij een gemeenschappelijke maaltijd, die goed wordt bezocht.
Je kunt naar het dorpje Paulhaguet lopen en in de omgeving prachtige wandelingen maken. Dit deel van de Auvergne is schitterend.
Voor kleine kinderen is er een zwembadje, verschillende speeltoestellen en natuurlijk het riviertje om in te spelen.
Kortom: een aanrader!

 

 

Sanne schrijft op: 20.08.11
jaar: 2011 | hoogseizoen
  We hebben een heerlijke tijd gehad op een heerlijke camping. Ik weet niet wat het is wat deze camping zo fijn maakt, maar ik doe een poging. Ik denk een combinatie van "less is more" en "laissez faire". Een groene camping op het platteland in de Auvergne. We hadden een grote plek, aan/op een groot grasveld met een tafeltennistafel, Petanque"baan", schommel, wip en draaiding. Geen auto's, wel heel veel ruimte om met alle kinderen van de camping verstoppertje te spelen. Achter onze plek was nog een extra stukje gras aan het beekje. Gewoon, om je tafeltje neer te zetten, om een boekje in de schaduw te lezen en je auto neer te zetten. Op menig camping zou dit plekje al groot genoeg zijn om een tent op te zetten. Mee-eten is lekker en zeer vriendelijk qua prijs. Lekker eten, wijn op tafel, desert met koffie. Door de kinderen werd er trouw hout gesprokkeld en fikkie gestookt. De bakker komt 's ochtends langs met heeeeerlijke croissants, pain au chocolat en brood. Je kunt een vriezer gebruiken, daar lagen voornamelijk dozen met ijsjes in. Het beekje vond ik heerlijk om een stoeltje in te zetten en een boek te lezen, onze kinderen hadden het te druk met andere dingen. Bijvoorbeeld met rondcrossen op een fiets van de camping en libelles vangen. Het dorp op loopafstand is klein, maar er is een goede slager, bakker en een winkel met lokale kaasjes en wijn. Geen toestanden, geen animatie, om iets te zien/bezoeken/te zwemmen moet je even de auto in, er zijn meer pittoreske plekken in Frankrijk, maar het is er relaxed. Zelfs met onze kinderen van 3, 4 en 7 kwam ik aan uitrusten toe.

 

 

 Marian A. van der Scheer schrijft op: 11.10.11
jaar: 2011 |
 
 • algemeen
  8/10
  8
 • omgeving
  8/10
  8
 • sanitair
  8/10
  8
 • plaatsen
  8/10
  8
 • prijs/kwaliteit
  8/10
  8
Wat een heerlijke camping, rust en natuur!
Prachtomgeving voor mooie tochtjes ri Chaise-Dieu, Prades, Le Puy-en-Velay, St Flour enz. Vooral de loop volgen van de rivier de Allier levert mooie panorama's op! Schilderachtige oude dorpjes, smalle weggetjes...
Leuk dat Martin, de beheerder, van koken houdt. Voor weinig geld kun je je opgeven om mee te eten en zelfs om mee te helpen koken! Aan tafel met andere nationaliteiten is ook een uitdaging, maar heel gezellig.
We zijn er 18 dagen gebleven, hadden een temperatuur daar rond de 30 graden, tot begin oktober, ongelooflijk!
Op zondagmorgen vliegt Martin een rondje boven de camping en kun je zwaaien!
En heb je slaapproblemen, luister dan 's nachts naar de uilen...
Voor herhaling vatbaar!!!
Henk en Marian uit Goes

 

http://www.campingmening.nl/meningen.php?cid=14226

11 augustus 2010 Wij hebben twee zeer plezierige weken doorgebracht op deze mooie groene camping. De standplaatsen zijn zeer ruim en niet kunstmatig afgebakend.. Er is altijd zowel zon als schaduw te vinden. Wij vonden het erg prettig dat het publiek in alle opzichten gevarieerd is, we zagen gezinnen met kleine kinderen, met tieners, volwassenen zonder kinderen, tent-en caravankampeerders, veel Nederlanders maar ook Fransen, een enkele Engelsman en Italiaan.
Martin (Nederlander van origine), de campingbeheerder, is vriendelijk, betrokken en accuraat in het beheer van de camping. Het moderne toiletgebouw werd goed schoongehouden, het grasterrein goed bijgehouden. Voor kinderen, jongeren en volwassenen was er op de camping gewoon gezellig vertier zonder animatie programma: voor de kleintje mooie klimtoestellen, voor de iets grotere kinderen een klein plons-zwembadje, voor de weer-wat-groteren een volley-bal annex badminton –net, een tafeltennistafel, een petanque-veldje. Voor wie wilde ging Martin af en toe kanoen of kayakken. Elke dag zagen we wel enkele campinggasten gezellig aan tafel zitten mee-eten met Francoise en Martin in de eenvoudige-maar heel gezellig-ogende overdekte buiten- accommodatie, waar ook af en toe wat muziek te horen was en mensen zaten te internetten. We zagen dat er vuurtjes gestookt mochten worden, we plukten zelf heerlijke haricots-verts in de kleine moestuin die we dan opaten bij de prima wijn die je tegen een zeer redelijke prijs daar kon kopen.
Wij hebben schitterende wandelingen gemaakt in de directe omgeving van Paulhaguet, met behulp van een heel goed VVV-boekje van de goed-geoutilleerde plaatselijke vvv.
Kortom een camping die op het eerste gezicht niet spetterend oogt maar in tweede instantie echt aanbevelingswaardig is, in een omgeving waarin veel te zien en te doen is, maar waarin het ook nog lekker rustig en stil is. Wij waren er nu in de zomer maar denken dat de camping en de omgeving ook in voor-en najaar veel goeds te bieden hebben.
Frans Jespers en Jeanne Gerrats

http://www.campingmening.nl/meningen.php?cid=14226

We zijn drie weken op deze camping gebleven. Een oase van rust, groen en ontspanning. Het zwembadje is alleen voor kinderen interessant, en het riviertje is ideaal om dammen te bouwen. De plaatsen zijn groot, mooi vlak en met een mooie grasmat, en prima onderhouden. Er staat afwisselend groen op de camping, verschillende bomen en struiken, zonder een aangeharkte indruk te krijgen: het ziet er gewoon goed uit. Er groeien citroenplantjes (melisse) op de hele camping, lekker in de thee...!
De beheerder is een vriendelijke man en zorgt voor een altijd klantvriendelijke ontvangst en aanspreekpunt. Alles lijkt mogelijk of in overleg af te spreken. Je kunt elke dag mee-eten, mee met de kanotocht of avondwandeling, om maar iets te noemen. De bakker komt standaard elke ochtend op de camping.
In de omgeving zijn heel veel mooie, verstilde, oude en gerestaureerde plaatsjes. Je komt hier in de Haute-Loire in het groene stuk van de Auvergne helemaal tot rust. Een aanrader!

http://www.campingmening.nl/meningen.php?cid=14226

nieuwschierig geworden door al de goede recenties, hebben we deze camping bezocht. We hebben de hele maand september gestaan en het was geweldig. Hele mooie camping met ruime plaatsen. Voor ieder wat wils. Zon of schaduw. De omgeving is prachtig. Je krijgt bij binnenkomst meteen een boekje met wandelingen, waarvan we er een aantal gelopen hebben. Ook vele plaatsen bezocht zoals Brioude, Le Puy en Velay,Saugues, Langerac, etc. Ook leuk de vele brocante markten op zondag, dit voor de liefhebbers. Het sanitair is goed en schoon. Goede warme douches. En ook niet voor iedereen van toepassing, je kunt er internetten. Martin doet er alles aan om het naar je zin te maken en kookt ook voor de gasten, wat dan gezellige avonden oplevert. Kortom een camping om naar terug te keren.
Guus en Nelly Warmenhoven

mooi gelegen camping gerund door 'n zeer vriendelijke behulpvaardige beheerder. Fantastische omgeving voor zowel fietsen,wandelen als autotochtjes.Zeer ruime plaatsen,zeer goed én schoon sanitair!Boodschappen in nabijgelegen dorp.De moeite van het bezoeken zeker waard!

 

Ab v Rijn www.eurocampings.eu

Fam. Kurvers  
Mening over de periode juli-augustus , 2009

Een prima camping! Mooi aangelegd, rustig en kindvriendelijk. Schoon sanitair en een zeer gemoedelijke sfeer. De Auvergne is prachtig, en de groene heuvels van de uitlopers van het Centraal Massief zijn prachtig. De camping is een echte aanrader.

www.zoover.be 5-9-2010

Een zeer ruime opgezette camping. Ruime staanplaatsen. Schoon sanitair. Warm water in douche/waskabines/afwasgelegenheid. Her en der water tappunten op het veld. Rustig gelegen camping aan een riviertje. Leuke authentieke dorpjes, met vriendelijke mensen. In het hoogseizoen komt om 08.30 uur de bakker op de camping. De beheerders van de camping zijn zeer vriendelijk en behulpzaam, zowel Frans als Nederlandstalig. Als men wil kan er samen gegeten worden, af en toe is er een kampvuur (erg gezellig) of men kan er jeu de boules spelen. Voor de kinderen zijn er enkele speel toestellen en een zwembadje. Er is een moestuin waar je gebruik van mag maken. Er staan heerlijke en diverse groenten en kruiden in. De gele courgette is een aanrader!!! Op de camping of bij de tent kan je af en toe een scharrelkipje verwachten, die een "graantje" mee komt pikken.
De sfeer op de camping is zeer gemoedelijk en je voelt je vanaf het begin meteen thuis. Is de omgeving is voldoende te zien en te doen.

Agnes Bax

mening van Melief Hans op 23 juli 2010

Gezellige camping, vriendelijke eigenaar die zijn best doet het gezellig te maken voor de gasten. 's avonds kan je voor een zacht prijsje eten, en meestal is er wel een muzikant die de boel opvrolijkt. De camping ligt aan een riviertje waar je met je voeten kan inzitten. Het is op loopafstand van de winkels en je kunt er heerlijk wandelen. Ook leuk is dat er spontaan zaken georganiseerd worden zoals kanovaren. Een aanrader, wij gaan er dit jaar weer heen zo leuk hebben we het gehad.

ligging:8 sanitair:9 sfeer:9 rust:9

 

http://www.zoover.nl/frankrijk/auvergne/paulhaguet/la-fridiere/camping

9-7-2010 Ruime plaatsen! rust en zeer relaxt! Nix moet en veel kan in overleg. Voor ieder wat wils. Je kunt aan het water staan, in de zon, in de schaduw.
Prima plek voor kinderen. Speeltoestellen, zwemmen in de beek, zwembad, fietsen aanwezig voor kinderen.
's avonds mogelijkheid voor een borrel en een muziekje op eigen instrument! Wie wil speelt lekker mee.
Eetgelegenheid? Heb jij een bijzonder lekker recept en zou je dat willen delen met andere? Ze stellen de keuken ter beschikking en gasten komen bij jou eten! Super lekker en erg gezellig. Fam. Suleiman

mening van Ben op 19 augustus 2009

Een buitengewoon prettige camping als je, zoals wij, houdt van rust en mooie natuur. Grote emplacements, goede voorzieningen, relaxte sfeer. Het ligt aan een riviertje bij een klein plaatsje, Paulhaguet, waar de maandagmarkt een evenement van regionale betekenis is. De omgeving vonden wij echt een ontdekking.

ligging:8 sanitair:7 sfeer:8 rust:9

http://camping-europa.cmpng.nl/meer-b-reacties.php?r=1&cid=64740&bid=1350

 

we kwamen hier maar voor even op doorreis naar het zuiden, maar zijn wat langer gebleven. Mooi camping met hele grote plaatsen. Ongedwongen sfeer en de kinder konden heerlijk spelen in het beekje.
Eigenaar kon veel vertellen over de omgeving.

Ingrid

Beste mensen van de camping,

We zijn afgelopen zomer bij jullie te gast geweest en wat hebben we genoten. De rust, de ruime plaatsen en de omgeving waren een verademing. De campingmensen hebben perfect voor ons gezorgd, alles was in de puntjes geregeld. Die douches, heerlijk, dat hebben we wel eens anders meegemaakt in Frankrijk!! We hebben lekker veel buiten kunnen zitten en anders was er het overdekte terras annex huisrestaurantje nog waar het altijd gezellig was. Onze honden hadden hier ook een paradijs met dat riviertje. We komen zeker terug!!

Hans en Mirjam

Wij zijn nu voor de derde keer op de camping geweest en vinden het hoog tijd even wat te schrijven.

Deze camping is een prachtplek, mooi gelegen en heel gezellig. Vooral de beheerders geven het een extra dimensie, altijd gezellig en klaar voor een praatje of advies.

We gaan waarschijnlijk voor een huis kijken in de buurt dus komen in 2009 zeker weer aanwaaien, om van daar uit, met behulp van de camping, verder te zoeken.

Iedereen veel plezier die komt.

Jannes en Viola

Wij zijn vanaf  mei een aantal weken op deze prachtige camping geweest.Erg gezellig, vooral aan het begin van het seizoen dan is het nog niet druk en heb je ook nog tijd voor elkaar.

Prachtige mensen ontmoet, Frans en Trudie, Jaap en Joke, Gerrit en Coby, Ger en Margo, Loek en Wilmie en later Neville en Lisette.

Samen met de beheerder gedronken, gezongen, gebouled, wezen rail-fietsen, en gelachen !!!

De plaatsen op deze camping zijn zeeeeeeeeeeeer ruim (aan het riviertje : 25 meter lang en 12 meter breed !!), super schoon sanitair (wordt meerdere keren per dag schoongemaakt !) en de ondersteuning van Martin voor als je wat hebt (b.v. vulling eruit en naar de plaatselijke tandarts) is grandioos (trouwens ook een perfecte tandarts in Paulhaguet!).

Veel te doen en te zien in de omgeving, ga b.v. ook eens naar het mariabeeld gegoten van russische kanonnen in Le Puy en Velay.

Een aanrader en wij komen zeker terug !!!!

Hans en Marja, Anna Paulowna.

Al meerdere jaren een prima camping.
Er zijn zeer ruime plaatsen. Wat schaduw of in de zon. Onder hoge bomen of langs een rivier(tot 40 cm diep) Met grote grindbanken. Ook geschikt voor kleine kinderen.
Het is geen puber camping. Geen discotheek of iets. Toch gaan de pubers bij mij er graag heen. Op de camping is er zoals vaak in Frankrijk een tafeltennistafel, Petanque(of zoals wij nederlanders het noemen Jeu de Boele), klein zwembad(peuterbad), klein cafeetje, internet(pc camping en mogelijkheden voor de eigenlaptop).
Afgelopen jaar met de heren pubers door de omgeving getrokken, over wandelpaden en dwars door bossen, rivieren, rotsen enz. Er is ook een adventure park op een half uur rijden. Kano verhuur en ATB verhuur in de buurt. Op 8 km een manege.
Mee eten dat kan tegen een aantrekkelijke prijs(incl wijn/fris) . Geen menukaart, van te voren vragen en aangeven.
Roland op: 26-03-2009

Ik ben bij toeval op doorreis op deze prachtige camping terecht gekomen en gelijk al vielen mij de ontzettende aardige beheerder. Ontzettende mooie plaatsen daar en ALLES zag er perfect uit en mooie omgeving en vooral rustig en een heel fijne sfeer met allemaal aardige mensen en als het ware een grote familie al werd iedereen vrijgelaten in alle opzichten. Wilde 1 nacht blijven maar werden 2 weken en ben op de terugreis er weer een week langs gegaan vanwege het HEERLIJKE klimaat ook. Een camping zo je er denk ik nog weinig zult vinden.

Louis Hofman

 

http://www.vakantiereiswijzer.nl/vakantie/reactie_plaats/13596/

Mooie, goed onderhouden camping, met speelmogelijkheid voor kinderen. Ruime plaatsen, redelijk rustig.
Zeer verzorgd sanitair met ook in hoogseizoen voldoende douches en toiletten.
In directe omgeving mooie natuur,een heuvellandschap met wandel-en fietsmogelijkheden.
Aanbod van informatie van activiteiten in de omgeving.

D.A. van der Heiden

 

Een buitengewoon prettige camping als je, zoals wij, houdt van rust en mooie natuur. Grote emplacements, goede voorzieningen, relaxte sfeer. Het ligt aan een riviertje bij een klein plaatsje, Paulhaguet, waar de maandagmarkt een evenement van regionale betekenis is. De omgeving vonden wij echt een ontdekking. Complimenten voor de beheerders.

 

http://85.17.49.115/campinginformatie.asp?CampingID=810385

Mevr. Wil van Bleiswijk  
Mening over de periode juli-augustus , 2009

Een fijne camping met een prima sfeer. De plaatsen zijn groot en meestal met schaduw. De eigenaars zijn zeer behulpzaam. Het mee eten 's avonds met een aantal campinggasten en de eigenaars is zeer gezellig. Ook wordt er soms 's avonds spontaan muziek gemaakt, als er gasten zijn met een instrument. Voor pubers is er niet veel te doen op de camping. De Auvergne is een prachtige streek met mooie natuur en Romaanse kerkjes. De streek is ook nog niet zo overspoeld door toeristen. Deze camping is een echte aanrader voor rustzoekers en gezinnen met jonge kinderen.

Topper! In 2008 waren we van plan deze camping als doortrekcamping te benutten, maar we bleven er 10 nachten.
Heerlijk rustige camping, met zeer schoon en goed santair. Ruime tot zeer ruime plaatsen 80-120 m2. Niet geschikt voor gezinnen met kinderen in de puberteit want buiten wat speeltoestellen en een klein opgezet zwembad is er niks te vinden. De plekken an het riviertje zijn prima, zeg nou zelf wat is er lekkerder dan na een dag wandelen, met een boek in de zon aan een riviertje te zitten met een goed glas rose uit de streek.Eigenaars zijn vriendelijk en behulpzaam, meeeten is mogelijk wel even tevoren aangeven.
Prima uitvalsbasis voor lekkere wandeltochten, fietstochten en op advies van de eigenaar ontdek je de leukste plekken in de buurt.
een aanrader!

Rob op: 07-03-2009

Al vroeg dit jaar waren we in de Auvergne en hebben de camping ook bezocht. Niets dan lof want zelfs nu was het al gezellig ondanks dat de bezetting nog erg rustig was. De gastheer was er helemaal klaar voor, de bar was ingericht en het wifi netwerk deed het.

We komen vaker!!

Monique en Gerda, Hattum

Fam. van der veen  
Mening over de periode juli-augustus , 2009

Prima camping. Prima terrein. Grote plaatsen. Ideaal voor gezinnen met kinderen tot ongeveer 12 jaar. Sanitair meer dan voldoende voor het aantal kampeerders, nooit hoeven wachten. Omgeving is mooi, weinig toeristisch, veel te zien. Op loop afstand dorpje, voor kop koffie oid.

eerdere belevenis:

 

Anekdote 2010

't tisch nut wör
!

 

Het was lekker weer en ik genoot van een glaasje rosé op het terras.

Keek een beetje over het terrein toen er een nieuwe kampeerder met caravan binnenrolde.

Ik bood ze een glaasje aan en keek even rond om te zien waar er nog plekken vrij waren.

 

Een leuk stel! Openhartig vertelde de man dat na jaren in gezelschap met de kinderen, voor de kinderen, in overleg, lees; vooral dóór de kinderen, de campings gekozen werden.

Echter, nu was er een nieuw tijdperk aangebroken dat 'de pubers' niet meer mee wilden.

Nu had het stel ook maar besloten hun vakantie bestemming eens niet te plannen en zonder doel richting de zuiderzon te vertrekken.

Even wennen aan het idee 'met zijn tweetjes op vakantie', want jarenlang bracht het gezin met een goed bevriend stel ieder jaar hun vakanties gezamenlijk door. Een zogenoemde win/win situatie noemde hij het. Hun kids konden het goed met de kinderen van het bevriende stel vinden en omgekeerd. De volwassenen hadden zodoende ook gezelschap aan elkaar.

 

Maar dit jaar zou alles anders voorlopen. Spontaan op pad zonder urenlange voorafgaande planning
en/of discussies, stoppen wanneer ze wilden en lekker weg met z’n tweetjes.

Zo arriveerde het stel bij mij in  Paulhaguet.

 

'Wat vinden jullie van die plek daar in de hoek'?

Ze keken elkaar goedkeurend aan en waren tevreden met mijn suggestie. Achterin was een mooie
plek vrijgekomen met als buren een stel van ongeveer dezelfde leeftijd, die de hele dag op pad
waren die dag. Een mooi moment dus dat de spontane debutanten van onze camping zich ernaast
met kletterende tentstokken konden installeren, zonder hun buren ermee lastig te vallen.

Ik let in de regel wel enigszins op wie ik naast wie zet, om (voorzover inschatbaar) problemen te voorkomen. Met de gedachte, 'dat ze vast wel met hun nieuwe buren zouden kunnen opschieten', schonk ik tevreden mijn glaasje nog een keer in.

 

Een uurtje later stond de man weer voor mijn neus met een duidelijk brandende vraag op zijn gezicht. "zeg uh..., Martin? Die mensen van die tent naast ons, ze zijn er nog niet, maar kan je mij zeggen hoe die heten?" Ik moest het even opzoeken en zei hem: "hé dat is toevallig ze komen uit dezelfde woonplaats als jullie". De man begon al lichtelijk de kleur van vanille-ijs in zijn gezicht te vertonen en bij het uitspreken van de bijbehorende namen begon hij spontaan een soort van regendans uit te voeren met de eerst onverstaanbare woorden: " 't tisch nut wör!!!", wat ik na de tweede keer kon interpreteren als: "het is toch niet waar!!!"

 

Bij mij viel het muntje niet direct maar toen hij met verhoogd decibel zei: "DAT ZIJN DIE VRIENDEN WAARMEE WIJ JARENLANG OP VAKANTIE GINGEN", begreep ik ook zijn mislukte poging van 'de regendans'.

Ik dacht gelijk, heb ik dat ff verkeerd ingeschat!! Die zijn het wellicht spuugzat naast elkaar te staan tijdens iedere vakantie. Ik zag ze al met de noorderzon vertrekken. Nu maar hopen dat ze het dit jaar nog een keertje konden volhouden anders zou er een nieuw record verbroken worden, 'het kortste verblijf op de camping Paulhaguet', 1 uur en 15 minuten!

 

Gelukkig bleek de man in volledige harmonie met zijn vrienden besloten te hebben dat ieder dit jaar zelf maar moest zien en beslissen waar de vakantie naar toe zou gaan. Zonder de bestemming aan elkaar door te geven, blijkt toch maar weer, dat ook al denk je nu zelf te kunnen beslissen, er ook nog zoiets als een 'kampeerlot' bestaat, die over je bestemming beslist. Deze vond het schijnbaar noodzakelijk dat ze toch weer gezamenlijk de vakantie dagen moesten doorbrengen.

Met zijn rechterhand nog aan zijn voorhoofd liep de man meewarig knikkend terug naar zijn vrouw.

 

Enige tijd later komt de auto van zijn a.s. buren het terrein op.

Bij de receptie hield ik snel de auto aan, de vrouw draaide met vragende ogen haar raampje open: "Wat is er Martin?"

Ik kon het niet laten om van de situatie iets moois te maken en de inzittenden eens even heerlijk op de kast te jagen. "Uh..., Luister eens", zei ik met een strak in de plooi getrokken gezicht en vervolgde mijn zin: "er is vandaag wat vervelends gebeurd..., jullie hebben nieuwe buren gekregen en het zijn een beetje vreemde mensen. Mocht het overlast geven ga dan niet in discussie maar kom gelijk naar mij, dan zet ik ze desnoods direct van de camping".

 

De kleur van vanille-ijs bleek populair die dag, de vrouw had er ook al spontaan last van.

Ik hoorde haar denken; 'hebben wij weer hoor, doen we eens iets anders deze vakantie krijgen we dit, waren we maar net als de voorgaande jaren gewoon gezellig met enz...' Ze reden langzaam naar de plek des onheils.

 

Ik bleef op het terras voor de bar staan, mijn rechterhand achter mijn oorschelp om goed te kunnen genieten van de verwachte herkenningskreten uit die verre hoek van de camping.

Die geluidsversterkende maatregel bleek overbodig want als vier volwassenen tegelijk een kreet ten gehore brengen, neem van mij aan dat dit de 100 decibel ruim overschrijdt.

Ik hoorde wel 5 keer  ' 't tisch nut wör' (maar nu herkende ik de woorden wel gelijk) en zag ze in elkaars armen vallen en ik dacht bij mijzelf, 'wat een leuke gasten heb ik toch op de camping'.

 

Ik trakteerde mijzelf op vanille-ijs en genoot verder van deze prachtige dag...

 

 

 
 

---------------------------------------------

 

 

 

Je beleeft ook altijd wat als campingbeheerder, onderstaand was toch wel een grappige belevenis die ik u niet wil onthouden (de kip is nog steeds niet terug trouwens):

 

Kip-napping na bezoek in Paulhaguet:
Twee lieve dames van een respectabele leeftijd waren bij ons te gast voor 15 dagen.
Ze waren er niet zozeer om de omgeving te verkennen maar meer om lekker lui de stapels boeken door te lezen die het hele jaar al op hen lagen te wachten. Het weer bleef er lekker stabiel bij en ik trof hen dan ook regelmatig in een ligstoel aan. 
Op het kleine tafeltje stonden dan vaak de glazen gevuld met rosé, en een bakje  pinda’s en zoutjes op de aanrecht in de caravan.

Op de camping liepen onze scharrelkippen die regelmatig op zoek naar kruimels gingen bij onze gasten, zo ook bij deze dames. Hele gesprekken vonden plaats en natuurlijk hadden de dames altijd wel wat te smikkelen voor de kippen. De dames vonden het prachtig, de band werd dan ook steeds hechter met kippen Ceesje en Hannie en er werd zelf een nacht-stokje aan de caravan gemonteerd om de kippen in verleiding te brengen de nacht daar door te brengen.

De sluwe dames hoopten natuurlijk de volgende morgen met een kakelvers eitje verrast te worden, maar zo eenvoudig werkt dat niet, iedere kip slaapt toch in de regel het lekkerst op z'n eigen stokkie!
Ik gaf de dames dan ook weinig hoop. 
Als gastheer probeer je het verblijf van je gasten zo goed mogelijk te laten verlopen en wat doe je dan; je gaat er midden in de nacht uit en sluipt naar de betreffende caravan toe om in het gemaakte bedje van stro een paar verse eitjes te deponeren. Aldus geschiedde!!
De volgende ochtend tegen koffietijd kwamen de dames vol enthousiasme vertellen over de vondst onder hun caravan. ZES verse eitjes maar....., ze hadden me door zeiden ze lachend.
Bij het terugsluipen had ik nl mijn eierdoosje verloren en die hadden ze 50cm naast het nestje gevonden.
Morgen weer? Vroegen ze met glinsteroogjes.

Tot aan de dag van vertrek bracht ik hun regelmatig eitjes en mede daarom namen we afscheid met een stevige omarming.
De ramen en deuren van de caravan werden gesloten en op weg waren ze.

Terwijl ik ze nawuifde begreep ik plots dat de dames meer met kippen hadden. Op de caravan las ik KIP caravan, welke naam nog een treffendere betekenis zou krijgen. 

Wat ondergetekende en de dames zelf niet wisten, was dat ook één van de slimmere scharrelkippen (Ceesje) nog snel even op zoek was gegaan naar het pindaschaaltje en ja, die stond in de caravan.
Het schaaltje had ze gevonden maar de uitgang van de caravan niet meer, de deur was dicht en op slot. Zo'n drie uur later kreeg ik een telefoontje van de dames. Hijgend vertelden ze mij dat op één van de parkeerplaatsen langs de snelweg bij inspectie van de caravan een leeg schaaltje werd aangetroffen en een volle kip die maar graag de waggelende caravan wilde verlaten, om op zoek te gaan naar z'n vertrouwde stokkie. De dames met berouw over deze onoplettendheid hebben nog geprobeerd onze kip te kalmeren en vooral te pakken te krijgen. Maar kip Ceesje hielt het voor gezien en koos het hazenpad en binnen mum van tijd was ze uit het oog verdwenen.

 


Aanklagen voor KIP-NAPPING? neuh..., dat heb ik niet gedaan, maar mocht u dit jaar onderweg zijn naar Paulhaguet en toevallig Ceesje met een liftersbordje “Paulhaguet” langs de A71 zien staan, stop dan gerust en breng ons Ceesje weer veilig thuis naar haar vertrouwde stokje.