Wat te doen?

 

Hoe te komen?

 

Paulhaguet

 

Restaurants

 

Tarieven

 

Plattegrond

 

Gastenpagina

 

Links

 

 

 

CAMPING LA FRIDIERE
6 Route d’Esfacy
43230 PAULHAGUET

(T) 0033 4 71 76 65 54

 

email:

campingpaulhaguet@gmail.com

 

GPS: lat=45.199 lon=3.520

 

 

 

Fietsen...

 

 

De sportieve fietser kan zowel met een gewone, een ATB of racefiets in deze gevarieerde streek goed uit de voeten. Het Livradois Forez is het grootste natuurpark van Frankrijk en is gelegen in de departementen Haute Loire en Puy de Dome,in de zuidelijke Auvergne. Het is een bebost middengebergte gebied waar juist nog het authentieke Franse plattelandsleven van agrariërs en bosbouwers overheerst . Vanwege het geaccentueerde terrein ziin alle fiets-routes van het type "sportief".

Dhr Stokkers, 77 jaar inmiddels, heeft onze camping al meerdere malen als basis uitgekozen.

 

Haute-Loire: authentiek door ongerepte natuur
In de Haute-Loire is heel veel groen en er zijn mooie historische dorpen en middeleeuwse kerken.

Er zijn in dit departement voor de geoefende fietser verschillende fietsroutes te volgen, de wegen zijn goed onderhouden in dit heuvelachtige terrein. Paulhaguet ligt heel centraal, want je kunt hiervandaar alle kanten op. De camping ligt op 500 meter, je kunt dus bijvoorbeeld klimmen naar 1100 meter, La Chaise-Dieu, als je dat wilt. Maar via Chilhac kun je ook áfdalen naar de Vallée de Allier en terug bijvoorbeeld via oud Brioude.

 

Mocht u met uw ATB toch nog wat adrenaline over hebben dan biedt de Puy Mary een aardige uitdaging. Deze is te berijken met de auto in 3 kwartier. U vindt dan een natuurlijk landschap met veel vlaktes, beken en meren, plateau’s, vulkanen en hoge toppen en de 1855 meter hoge Plomb du Cantal.
 

Cultureel fietsen:
Voor de wat minder ontwikkelde kuitspier is het langs de rivieren goed fietsen, minder heuvelachtig en doorkruist met kleine pittoreske weggetjes die de stroming van de rivier volgen. Deze charmante routes leiden vaak langs zeer rustige wegen en zijn speciaal geselecteerd vanwege hun culturele en natuurlijke erfgoed.

 

Een vreemde eend in de bijt...

De vélorails, een ontspannende activiteit voor het hele gezin.
Fietsen geplaatst op een platform dat over de rails van een oude spoorlijn raast… een verbazingwekkend tafereel! Toch betreft het een zeer sympathiek middel om in de natuur te zijn, ofwel midden op het plateau du Cézallier, ofwel in de gorges de l’Allier, tot aan de vulkanen van de Velay. Met als vertrekpunt Allanche, Pradelles of Mauriac zijn er tochten om met het gezin op sportieve wijze de viaducten en weidse landschappen te ontdekken. (wel 2 blikjes RedBull de man meenemen)
Contacten:
Vélorail du Cézallier, vertrek vanaf het station van Landeyrat, Tel. 04 71 20 49 89
Vélorail de Pradelles, vertrek vanaf het station van Pradelles, Tel. 04 71 00 87 46
Draisines du Cantal vertrek vanaf het station van Mauriac, Tel. 04 71 68 06 09 of 06 63 85 15 97

 

 

Wat te doen? - Hoe te komen? - Paulhaquet - Restaurants - Tarieven - Gastenpagina - Makelaar - Index